2020. május 20., szerda

Visszajelzés, mint motiváció a munkahelyen

Jó ideje már, hogy nem csak a fizetés kérdése a dolgozók megtartása és motivációjuk fenntartása. A különböző extra juttatások, az időközönkénti home office lehetősége, a távmunka, a rugalmas munkaidő, a tanulási lehetőség, a támogatott képzések mind motiválóak, nemcsak a belépéskor, hanem a munkaviszony későbbi szakaszában is.  A motiváció fenntartására alkalmazhatók különböző visszajelzési módszerek is, melyek jobb teljesítményre ösztönzik a munkavállalókat, és a csapatmunkát is erősítik, valamint új lendületet adnak a munkavégzéshez.

 





360 fokos értékelés


Az értékelés több dimenziós is lehet, mely lehetőséget teremt arra, hogy az érintett munkavállaló nem csak egy-, hanem több irányból is visszajelzést kapjon. Ez az értékelésnek egy új irányvonala, mely eltér a klasszikustól. Ebben az értékelési, avagy visszajelzési rendszerben a főnök értkelheti a beosztottat, de az azonos hierarchikus szinten állók is visszajelzést adhatnak egymásnak. A hrMaster 360 fokos értékelés modulja támogatja az ilyen értékelések lefolyását. Az értékelés alanya lehet egy, vagy akár több dolgozó is, ráadásul egy személy akár több értékelési projektben is részt vehet.

Teljesítményértékelés


Minden cég egyik legértékesebb tőkéje a humán erőforrás. Ennek az erőforrásnak a folyamatos fejlesztése, illetve a teljesítmény áttekintése elengedhetetlen a hatékony működéshez. A teljesítményértékelés pontos képet ad a dolgozók kompetenciáiról és a teljesítményükről, melyek alapján kijelölhetők a fejlesztendő területek. Ez elősegíti nem csak a munkavállaló fejlődését, hanem a vállalat hatékonyságának növeléséhez is hozzájárul. A fejlesztendő területek és a képzési igények felmérése után lehetőség van képzési tervet is készíteni, mely ezt a folyamatot támogatja A hrMaster ebben nyújt hatékony segítséget: megkönnyíti a teljesítményértékelési feladatokat.

                                                                 Dolgozói visszajelzés


A környezet egyre gyorsabban változik, így nem feltétlenül elegendő, ha a munkavállalók csak évente egy- két alkalommal kapnak visszajelzést a teljesítményükről, illetve a munkájukról, különösen, ha ezek egy, a vezetőség által összeállított szempontok alapján tevődnek össze. Egy kötetlen, modern és dinamikus kommunikációs platform kialakítása, ahol a dolgozók visszajelzést adhatnak egymásnak akár napi szinten is, nem csak a csapatmunkát, hanem a szervezeti kultúrát is erősíti. Egy pozíciótól és szervezeti elhelyezkedéstől független rendszer, mely lehetővé teszi, hogy a dolgozók egymásnak névvel, vagy név nélkül adjanak visszajelzést, illetve visszaigazolást egymás munkájáról.

 A hrMaster személyügyi szoftver egyéb funkcióiról kérjen információt IDE kattintva!


Kövessen minket Facebook-on és LinkedIn-en is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése