2020. május 21., csütörtök

Dolgozói visszajelzés a gyakorlatban – így lehet eredményes az Ön cégénél is!

Visszajelzést adni és kapni elengedhetetlen alkotóeleme a hosszútávú sikernek. A sikeres vállalkozások a szakmai kapcsolatokra, a szakmai kapcsolatok pedig a hatékony kommunikációra épülnek.




Mi a dolgozói visszajelzés és miért fontos?

A dolgozói visszajelzés folyamán a munkavállalók formálisan vagy informálisan értékelik egymást teljesítményükkel, készségeikkel, vagy csapatmunkával kapcsolatosan. Ha a szervezeten belül mindenkinek lehetősége van mindenkit értékelni, az megerősíti a harmonikus munkahely alapjait. Emellett lehetővé teszi a hatékony munkavégzést és megteremti a pozitív légkört. A visszajelzések segítségével a vezetőség ráadásul a munkahelyet is fejleszteni tudja.


Milyen gyakran kell visszajelzést adni?

A rövid válasz az, hogy minél gyakrabban. Minderre a következő okokból van szükség:

  • negatív visszajelzés esetén: ha egy probléma vagy hiba felüti a fejét, nem érdemes halogatni az ezzel kapcsolatos visszajelzést: Minél előbb hívjuk fel rá a figyelmet, annál hamarabb tudjuk kiküszöbölni és elkerülni.
  • pozitív visszajelzés esetén: Ha valaki munkája elismeréseként akár egy ,,köszönöm” -öt kap, az a személy garantáltan motivált lesz, hiszen tudja, hogy az, amit csinál, jó. és azon fog fáradozni, hogy még ennél is jobb teljesítményt nyújtson.


Ne feledje: A körülmények gyorsan változhatnak, így nem feltétlenül elegendő, ha a munkavállalók csak évente egy- két alkalommal kapnak visszajelzést a teljesítményükről, illetve a munkájukról. Soha nem szabad sajnálni az időt a visszajelzésre!


Milyen legyen a visszajelzés?

Lényegre törő és őszinte, de sohasem bántó.








Milyen eszközt érdemes használni a dolgozói visszajelzéshez?
  • amely kötetlen, modern és dinamikus
  • pozíciótól és szervezeti elhelyezkedéstől független
  • lehetővé teszi az anonim, és a nevesített visszajelzési lehetőséget is
Ha egy olyan platformot keres, amely ezeknek a kritériumoknak megfelel, látogasson el weboldalunkra, és tájékozódjon a #hrMaster humán erőforrás menedzsment rendszer ezzel kapcsolatos megoldásairól!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése