2019. május 30., csütörtök

Így kerülje el a szabadságmenedzsment okozta rémálmokat!


Aggódott már Ön is azért, mert egyszerre túl sok munkavállalónak adott ki szabadságot ugyanarra az időszakra? 




Pofonegyszerűnek tűnik az éves szabadságolások lekezelése, de minél nagyobb a létszám, annál hamarabb szembesülünk a növekvő kellemetlenségekkel: senki sem tudja hány napja van még és folyamatosan kérdezősködnek, követhetetlen ki, mikor lesz bent, azonos munkakörben dolgozók egyszerre vannak távol és még sorolhatnánk.

Sok mindent tehet azért, hogy elkerülje a szabadságmenedzsmenttel járó rémálmokat. Komoly eredményeket érhet el, ha ügyel a következőkre:

  • A kezdetektől fogva világos szabadságolási politikát alkalmaz, így biztosan bőven előre jelzi majd  minden munkavállaló az igényeit.
  • Hatékony megoldás az is, ha ösztönzi munkavállalóit, hogy rendszeresen vegyenek ki szabadságokat az év során.
  • A középvezetőket kérje meg, hogy havi szinten figyeljék a kivett szabadságokat és tartsák az éves egyensúlyt.
  • Tervezzenek előre az ismert feladatokkal, projektekkel. Ha tudják, hogy az utolsó negyedévben még a teljes létszám is kevés lesz minden megbízás teljesítésére, akkor ütemezzék a szabadságolást az év korábbi részeire. 
  • Az azonos területen dolgozók egyeztessék egymással, hogy ki, mikor megy el, így nem maradnak el a feladatokkal.

Mindezek megkímélik Önt az év végi őrült rohamtól, amikor mindenki egyszerre akarja felhasználni a magmaradt napjait.

De talán a legegyszerűbb módszer a szabadságkezeléssel járó nehézségek elkerülésére egy digitális csoportos szabadságtervező megoldás alkalmazása.


Hogyan kerülheti el a káoszt a csoportos szabadságtervező segítségével?

A központi csoportos tervező tulajdonképpen egy átfogó dolgozói naptár, ami tartalmazza az összes jóváhagyott és kérelmezett szabadság dátumát minden munkavállaló esetén. Számos módja van a központi tervező működtetésének a hagyományos papír alapú naptártól vagy csinos kis Excel táblázattól kezdve, a sokkal modernebb, digitális HR rendszer bevezetéséig.

Ha egyetlen központi csoportos tervezőben vezeti a szabadságok dátumait, akkor elkerülheti a túl sok engedélyezést ugyanarra az időszakra. A legtöbb menedzser ott bukik el, hogy nem nézi össze a csapat tagjainak távolléteit a kérelmek jóváhagyása előtt. Váljon rutinná, hogy a központi tervezőjében vezeti az elbírált távolléteket és minden alkalommal végezzen keresztellenőrzéseket új kérelmek beérkezése esetén.

Ez talán elsőre jelentéktelen lépésnek tűnik, de lényegesen javítani tudja a szabadságkezelési folyamatait.


Modernizálja vállalatát digitális szabadságtervezővel!

Ha nagy létszámú vállalatot menedzsel, a legjobb választási lehetőség egy digitális csoportos szabadságtervező. Ez sokkal könnyebbé és gyorsabbá teszi a feladatvégzést, mint a papír alapú naptárak és táblázatok.

A papíralapú naptárak nem adnak elég lehetőséget és helyet arra, hogy hatékonyan tartsa nyilván a többszörös szabadságolási dátumokat nagyobb létszám esetén. A táblázatokat bonyolult lehet szerkeszteni és nem elég áttekinthetőek, félrevezetőek lehetnek.

Komoly előnyöket realizálhat egy szabadságtervező szoftver bevezetésével:
  • a munkavállalók mindig tisztában vannak a rendelkezésükre álló szabadságnapok számával
  • egyszerűen és gyorsan lehet szabadságigényléseket indítani, valamint akár csoportosan kötelező    szabadságokat elrendelni
  • a dolgozók világos képet kapnak a tervezett távollétekről
  • áttekinthető a vezetők számára csapatuk távolléteinek alakulása
  • a vezetői szabadságengedélyezés könnyűvé és hatékonnyá válik
  • automatikus e-mail üzenetek segíthetik a kommunikációt a felek között
  • a modern megoldások már mobileszközökről is támogatják a szabadság folyamatok menedzselését

A HrMaster Szabadságmenedzsment modulról

Szabadítson fel időt a digitális szabadságkezeléssel!

A hrMaster szoftver szabadság modulja kifejezetten azért lett létrehozva, hogy egyszerűvé és átláthatóvá tegye a céges szabadságolási folyamatokat. A hrMaster digitálisan kezeli az igényléseket és elbírálásokat, majd kényelmesen, átlátható naptárakban és riportokban követheti nyomon azokat. A szabadságkérelmek automatikusan a feletteshez kerülnek, aki egyetlen kattintással elfogadhatja vagy elutasíthatja azokat. A munkavállalók oktatás nélkül, intuitív módon ismerik fel a funkciókat, a mindennapi élet része lesz a szabadságkérelmezési folyamat.

A vezetők pedig asztaluk elhagyása nélkül nyomon követhetik a rendszernaptár segítségével, hogy ki dolgozik aznap és ki van szabadságon.  Így már könnyedén ügyelhetnek rá, hogy mindig rendelkezésére álljon a megfelelő számú munkaerő.

Létrehozhat a vállalata által használt egyedi szabadságtípusokat külön színkódokkal, hogy még egyszerűbb és átláthatóbb legyen a munkavégzés.

Önkiszolgáló HR szoftver: Egyszerű hozzáférés és kezelhetőség a munkavállalóknak!

Önkiszolgáló megoldásunk már az első munkanaptól kezdve bevonja az alkalmazottat a vállalati folyamatokba, amely növeli az elkötelezettséget és a motivációt. Mindemellett a vezetők és a HR munkája is tehermentesül, hiszen a szabadságokra vonatkozó kérdéseket már mindenki magának tisztázhatja.

A munkavállalók ellenőrizhetik a felhasznált és rendelkezésre álló napjaikat saját digitális naptárukban. Igényelhetnek szabadságot, majd e-mailben visszajelzést kapnak a vezető döntéséről.

A kollégák szabadon dönthetnek arról, hogy melyik típusú szabadságot kívánják kivenni, sőt a rendszer is szem előtt tartja érdekeiket és figyelmezteti őket a logikus döntésekre. Szabadság helyett apanap!

Kíváncsi, hogy milyen megoldásokat kínál még szoftverünk? Böngésszen weboldalunkon: www.evolution-consulting.hu és gyűjtsön információt integrált moduláris HR rendszerünkről.

KÉRDÉSE VAN? VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése