2019. június 14., péntek

Hogyan lehet hatékonyabb a munkavégzés?


Hogyan lehet hatékonyabb a munkavégzés? Az időpazarlás kiküszöbölésével! Összeszedtünk néhány  tevékenységet, melyeket ha beépítünk a mindennapokba, garantáltan hatékonyabban fogjuk végezni a munkánkat:




1) a priorizáció 


A feladatok megoldása természetesen fontos, de ahhoz, hogy a munkavégzés gördülékenyen menjen, muszáj priorizálnunk. Ezt célszerű a határidők figyelembe vételével és a feladat súlyának pontos tudatával tenni, így a valóban leglényegesebb feladatok mindig időben lesznek kész.


2) kommunikáció 


Ez az alapja mindennek. Ha ez hatékony, a munka is az lesz, azonban a kommunikáció hiánya vagy a nem megfelelő módon történő folytatása sokkal inkább hátráltató tényező, mint előrevivő. A leghatékonyabb kommunikátorok e-mailekkel, telefonhívásokkal és megbeszélésekkel is növelik a közösségi produktivitást. A lényegretörő hatékonyság pedig időt szabadít fel, melyet produktív munkára lehet fordítani. 

  3) csapatmunka 


Fontos alkalmazkodnunk a munkavégzés során a légkörhöz, a tempóhoz, és a munkatársainkhoz is. Ha egy ötletünk, vagy munkafolyamatunk működött akkor, amikor egyedül csináltunk valamit, még semmi nem garantálja azt, hogy más körülmények között is fog, például egy csapatmunka során. A csapat érdeke és sikere az első, így törekednünk kell arra, hogy ez legyen az elsődleges szempont munkánk során. Segítséget mindig lehet kérni, hiszen ez nem a kárunkat, hanem a javunkat szolgálja, a másoktól tanultak hasznosíthatók a későbbiek során is. 

4) befejezett folyamatok


Még akkor is könnyebb egy ,,lendülettel" elvégezni egy munkafolyamatot, ha kicsit tovább tart, mint több részletben, de kevesebb idő alatt. Rengeteg energiát emészt fel az, amíg újra felvesszük a fonalat, és ismét ráhangolódunk a félbehagyott gondolatmenetünkre.



Hatékony kommunikáció home office-ban? Tudunk megoldást! A hrMaster vállalati kommunikációt támogató moduljait most ingyenesen kipróbálhatja! A részletekért látogasson el weboldalunkra!