2015. szeptember 28., hétfő

Néhány tipp, hogyan használja HR szoftverét a millenniumi generáció toborzásában!

Eljött a millenniumi, azaz Y generáció ideje! 

Az 1980-1995 között született generáció tagjai egyre nagyobb számban lépnek ki az iskolapadból a munkaerőpiacra, ahol modern szemléletükkel, elképzeléseikkel forradalmi változásokat okoznak.


20 évvel ezelőtt egy álláskereső felöltötte kosztümét, öltönyét és önéletrajzával a kezében jelent meg a cég recepcióján. A fiatal millenniumi generáció ezzel ellentétben először az online világban keresget információt a cégről, utánanéz tevékenységének, megpróbálja kideríteni az ott dolgozó munkavállalók véleményét, a juttatási csomagokat, megnézi a Facebook fotókat, majd ezután, ha még mindig érdekesnek találja a meghirdetett pozíciót beadja jelentkezését a LinkedIn-en vagy más állásportálon keresztül. Nemcsak az álláskereséssel kapcsolatos szokások estek át óriási változásokon, hanem a fiatalok munkához való hozzáállása és értékrendje is.

Ezek a változások pedig nem kis kihívás elé állítják a HR kollégákat, akiknek feladatuk, hogy a fiatal tehetségeket felfedjék, a céghez vonzzák és hosszú távon meg is tartsák…

De hogyan érhető mindez el egy olyan világban, amely állandó mozgásban van? Sokszor hallhatjuk, hogy a HR az utóbbi években óriási változásokon ment és megy is keresztül, s a folyamat nem látszik lelassulni a jövőbe tekintve sem, mely részben köszönhető a folyamatos információs technológiai újdonságok megjelenésének is. Természetesen igaz ez a folyamat az új munkaerő toborzásának és kiválasztásának folyamatára is, ahol a hagyományos eszközöket hátrahagyva egyre inkább hódít a közösségi média (LinkedIn, Facebook), a videóinterjú és még sorolhatnánk. Ahhoz azonban, hogy a toborzó kollégák a kiválasztási folyamat lényeges elemeire tudjanak összepontosítani komoly támogatást nyújtanak a korszerű HR szoftverek, melyek nemcsak az adminisztrációs terhek csökkentésében, hanem a munkaerő-kiválasztás minden szakaszának koordinálásában teljes körű támogatást nyújtanak.

Mivel teszik még könnyebbé a kiválasztási folyamatot a HR toborzó rendszerek?

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a fiatal generáció tagjai elsősorban az interneten keresztül tájékozódnak a legújabb hírekről, s nem utolsó sorban itt böngésznek a friss álláslehetőségek után is. A rohanó világ eredménye, hogy a fiatalok megszólítása, figyelmük felkeltése és nem utolsó sorban fenntartása azonban a korábbi generáció tagjaitól sokkal komplexebb. Egy innovatív HR szoftver lehetőséget ad kreatív álláshirdetések megszerkesztésére is, melyet néhány gombnyomással megjeleníthet saját karrieroldalán vagy akár a kívánt állásportálon is. Az ezeken a felületeken meghirdetett pozíciókra beérkező jelentkezések pedig automatikusan integrálódnak HR rendszerébe csökkentve ezzel a toborzó kolléga adminisztrációs kötelezettségét.

Nem feledkezhetünk meg az okoseszközök térhódításáról sem! A mobiltelefonra és tabletre optimalizált, reszponzív karrieroldal elengedhetetlen a tehetségek toborzásában, akik számára az új technológiák alkalmazása mindennapos.

Az Y generáció tagjai számára rendkívül fontos a visszacsatolás. Az álláskeresők a kiválasztási folyamat leggyakoribb problémájának a nem megfelelő idejű és pontatlan tájékoztatást tartják. Egy toborzó rendszerrel ezt is egyszerűen orvosolhatja, hiszen az automatikus e-mailes értesítéseknek köszönhetően gyorsan és egyszerűen adhat visszajelzést a jelölteknek jelentkezésük státuszáról.

Ne hagyja szem elől veszni a kiemelkedő tehetségeket! 

Legyen Ön kedvére is az új munkaerő felkutatása egy innovatív, felhasználóbarát alkalmazás támogatásával! Ismerje meg hogyan támogatja a toborzást a hrMaster Toborzás-kiválasztás alkalmazása

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése