2020. március 11., szerda

A digitális HR előnyei


A papír alapú HR ügyintézés a hatékonyság, a biztonságos ügyintézés és az átláthatóság akadálya.
A HR szakemberek feladatkörének egy része igényli a személyes kontaktust, ilyen például a dolgozók interjúztatása, vagy az osztályvezetőkkel történő kapcsolattartás. A HR világa azonban nagyon komplex és számos olyan tevékenységet foglal magában, melyek akár egérkattintással, számítógépen keresztül is végrehajtható. Azon vezetőknek, akik még nem élvezik az automatizált munkavégzés előnyeit, érdemes mérlegelniük, hogy milyen előnyökkel jár az ismétlődő feladatok valamilyen elektronikus platformra történő áthelyezése révén.




Az automatizálás lecsökkenti azt az időt, amit egy-egy tevékenység vagy feladat elvégzésére szükséges fordítani. Emellett pedig elősegíti a pontosságot, ezzel egyidőben pedig csökkenti a hibázás esélyét.

Miért szükséges automatizálni?

Ha a hagyományos munkavégzés is működik, miért kell változtatni? Merülhet fel a kérdés. A digitalizálás legfontosabb előnye, hogy elősegíti az időtakarékos munkavégzést, mely következtében a HR osztály munkatársai valóban a legfontosabbal foglalkozhassanak: a munkavállalóval. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a HR szoftverek kiváltják a személyes munkavégzést. Sőt! Valójában még nélkülözhetetlenebbé teszik a HR osztályon dolgozó kollégákat.


Időtakarékosság

A bérszámfejtési feladatok előkészítése akár több órát is igénybe vehet, azonban egy automatizált HR rendszer ennek az időnek a tört része alatt képes elvégezni mindezt. Ez a termelés és a munkavégzés növekedését eredményezi. Ha a munkavállalót tehermentesítik az adminisztratív feladatok alól, sokkal motiváltabban fogják elvégezni a feladataikat. 

Biztonság és pontosság


A HR területen alapvetésnek számít a pontosság és az adatok ismerete. Mindez egy digitális HR megoldással egyszerűbb és áttekinthetőbb, mint gondolnánk. Egy HR szoftver mindkettőt elősegíti, hiszen az információk mindig naprakészek, míg a hibázás lehetősége gyakorlatilag kizárt. Ezeket pedig olyan könnyű megszokni, hogy szinte csodálkozni fog, hogy a papír alapó HR munkavégzés mellett mindez hogyan volt lehetséges.


Korlátlan hozzáférés

Az automatizált HR folyamatok egyik legpozitívabb és legkellemesebb mellékhatása az önkiszolgálás. Ez bizonyos mértékű felelősséget is tesz a munkavállalók vállára, hiszen ők felelnek például a saját munkaidő nyilvántartásukért. a modern HR szoftverek biztosítják a munkavállaóknak a saját adataikhoz történő hozzáférést, de nem teszik lehetővé, hogy a kollégák személyes adataiba is betekintést nyerjenek. A felső vezetők azonban akár minden munkavállaló adataihoz hozzáférhetnek. A jelentések és a riportok is pillanatok alatt, mindössze néhány kattintással elkészíthetők.


Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése