2015. augusztus 11., kedd

4 tipp a sikeres állásinterjú lebonyolításához!


Tegye stresszmentessé az állásinterjút és nyerje el a jelölt bizalmát!

Az állásinterjúk gyakran nemcsak a jelöltnek, hanem a toborzást lefolytató HR-esnek is jelentős stresszt okoznak. Mindkettőjük számára kiemelten fontos, hogy minden a legnagyobb rendben menjen és elnyerjék egymás szimpátiáját.



Ismerjen meg néhány tippet, amellyel enyhítheti a jelölt izgalmát az interjú során!

Mosolyogjon és adja meg a lehetőséget a kibontakozásra!
Egy kedves mosoly rögtön segít feloldani a jelentkező izgalmát, amikor belép az interjúszobába. Kezelje a potenciális munkavállalókat úgy, mintha lakásába érkező vendégek lennének, vagy látogatók, akik többet szeretnének tudni a vállalatról. Természetes, hogy fel szeretné gyorsítani az eseményeket, de ahelyett, hogy siettetné a leendő alkalmazottat, üdvözölje őt egy barátságos mosollyal, kínáljon neki egy pohár vizet, meséljen néhány szót magáról, majd adja át a lehetőséget, hogy kibontakozzon. Ezáltal sokkal nyugodtabb lesz a jelölt is az interjú során.

Tudassa az elvárásokat és adjon megfelelő tájékoztatást!
Mutassa be a jelöltnek a bemutatkozási folyamat menetét, hogy kivel kell majd az interjú során beszélgetnie és magát az interjú struktúráját is, így pl.: az interjú hosszát. Az interjú végén ne felejtse el tájékoztatni a jelöltet arról, hogy mikorra várható az interjú eredményéről visszajelzés.

Tudjon meg az interjút megelőzően néhány dolgot a jelöltről!
Amennyiben az interjút megelőzően rendelkezik valamennyi információval a potenciális jelöltről, az segít Önnek felkészülni a kulcsfontosságú kérdésekkel. Fussa végig az interjú előtt a jelentkező önéletrajzát. Ellenőrizze, hogy minden megegyezik-e. Olyan kérdéseket tegyen fel, amelyek az interjút megelőző telefonos elbeszélgetésben nem hangzottak el.

Adja meg a megérdemelt időt és figyelmet a jelöltnek!
Természetes, hogy mint interjúztató elvárja a jelölt interjúra való időbeni érkezését. Becsülje meg Ön is az ő idejét, ne várassa túl sokáig, míg behívja az elbeszélgetésre. Az interjú során is adja meg a kellő időt, hogy elmesélje saját sztoriját és feltegye kérdéseit, amelyre szeretne választ kapni. Ne engedje, hogy egy bejövő telefonhívás, üzenet megzavarja az interjú folyamatát. Ez mind várhat!

Kép: ddpavumba, FreeDigitalPhotos.net

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése