2019. március 29., péntek

A tökéletes munkahelyi közösség, avagy hogyan motiváljuk a munkatársainkat?


A csapategység az alapja a jó üzletnek. Sikeressé teszi és fellendíti a vállalkozást. Ha a munkavállalók nem tudnak egymással együttműködve, közös célokért dolgozni, a cég könnyen abban a helyzetben találhatja magát, hogy sorozatos hibákat követ el, mint például a határidőkről való lecsúszás, vagy a belső feszültségből fakadó munkahelyi konfliktusok.

Mit tehet egy munkahelyi közösség azért, hogy az általuk végzett munka valóban produktív legyen?




 A kommunikáció a legfontosabb

Ha a csapat tagjai nyitottak, megosztják egymással az ötleteiket és a gondolataikat, nem fordulhat elő az, hogy egy feladat befejezetlen marad, vagy ami talán még ennél is rosszabb: hibásan lesz elvégezve.
A rendszeresen tartott megbeszélések lehetőséget teremtenek az ötletelésre, és a tapasztalatcserére, ez nem csak a rövid távú feladatmegoldást segíti, de hosszú távon a személyi fejlődést is.

TIPP: A #hrMaster feladatkezelő moduljának célja, hogy a rendszert használó kollégák munkáját támogassa a feladatok nyilvántartásával, határidő szerinti rendszerezésével, áttekinthető kereshetőségével. Minden feladat kommentelhető, így az érintettek követhető módon értekezhetnek a feladattal kapcsolatosan felmerült kérdésekről, vagy javaslatokról.

Fókuszban az eredmény és a közös cél

Kétség sem férhet ahhoz, hogy az egyénieskedés nem előzheti meg a csapat érdekeit. Célokat és részcélokat szükséges felállítani, melyet a csapat közösen tud elérni, valamint a csapat tagjai közösen tudnak eredményt felmutatni.

TIPP: A #hrMaster többek között ebben is segít, hiszen a részfeladatokat személyekhez lehet rendelni, azokhoz dokumentumokat is lehetőség van csatolni.

 Mindenki kiveszi a részét a munkából, így a sikerből is

A közösség minden tagjának részt kell vállalnia a feladatok elvégzésében, és felelősséget kell vállalnia az elvégzett munkáért. A munkáltatónak éreztetni kell a dolgozókkal, hogy fontos és megbecsült tagjai a csapatnak, így nem csak a célt, de a részfeladatot is teljes mértékben sajátjuknak fogják tekinteni, és lehető legjobb tudásuk szerint fogják elvégezni.

Egymás segítése

Egy jó közösség tagjai örömmel segítenek egymásnak, hiszen tudják, hogy a cél közös: az eredmény és a siker. A produktivitást segíti, ha nem csak a közvetlen kollégáktól kaphatnak a munkavállalók segítséget, hanem szintén a vállalkozáson belül dolgozó, de más szervezeti egységhez tartozó dolgozóktól is.

Sokszínűségben az egység

Nem vagyunk egyformák. Mindenkinek mások az erősségei, és mindenki más területen rendelkezik értékes tapasztalattal. A különbözőség nem baj. A feladat végrehajtásához szükséges képességek  rendelkezésre állnak, így valóban csapatban kell dolgozni ahhoz, hogy az eredmény mindenki számára elfogadható legyen. Több szem mindig többet lát.

 A vezető szerepe

Egy jó csapatnak olyan vezetője van, akinek személyisége karizmatikus, akire felnéznek és akit tisztelnek. Az ő feladata összefogni a munkát és összetartani a tagokat, valamint motiválni mindenkit arra, hogy mindent alárendeljen a csapat érdekeinek és lehető legjobb tudása szerint végezze el a munkáját.

TIPP: Tudta, hogy a #hrMaster teljesítményértékelő moduljának segítségével a vezetőknek lehetőségük van egyénre szabott szempontrendszerrel értékelni a dolgozók teljesítményét, ezzel is fenntartva a motivációjukat?

  Szervezettség mindenek előtt

A szervezettség a jól működő üzlet alapja. Enélkül fejetlenség fog uralkodni a munkahelyen és a megvalósítás üteme sem lesz megfelelő. A szervezettség biztosítja a tervek időbeni megvalósulását és azt, hogy mindenki részt vállaljon a feladatokból. A rendszeres megbeszélés a kulcsa annak, hogy mindenki csapatként tekintsen a tagokra, akik ugyanazért a célért dolgoznak.

TIPP: Legyen előrelátó és tegye átláthatóvá cége felépítését! A #hrMaster szervezeti egység moduljának segítségével mindez lehetséges. Egy jól felépített vállalkozás pedig nemcsak eredményes, de dinamikusan fejlődő is lesz.

Jó hangulat

A jó hangulat elengedhetetlen az eredményes munkavégzéshez, hiszen nem tilos élvezettel végezni a munkát, ráadásul jó társaságban nem csak jobban telik az idő, de a konfliktusok száma is csökken, ráadásul a munkahelyi légkör is sokkal kellemesebbé válik.
Ezt nem is magyaráznánk! Jó hangulat, jó csapat, lojális kollégák, eredményes vállalkozás! A fő, hogy a motivációt fent tudjuk tartani.


Ha szeretné megismerni szoftverünket, lépjen velünk kapcsolatba, vagy tekintse meg honlapunkat!

Ne maradjon le az újdonságokról és a legfrissebb hírekről! Kövessen minket közösségi média csatornáinkon is, Facebook-on és LinkedIn-en!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése