2017. június 29., csütörtök

Így kerülje el a papíralapú HR rejtett költségeit!


A papíralapú HR adminisztráció rejtett költségei

Még mindig papíralapú szabadság igénylési nyomtatványok kitöltésével tölti az idejét és nem lát kiutat az átláthatatlan excel táblázatok rengetegéből? Minden munkavállalót Önön keresnek és üldöznie kell munkatársait az új szerződésekhez szükséges aláírásokért?


Itt az ideje változtatni!
Vegyünk számba néhányat a hagyományos HR feladatkezelés rejtett költségei közül és meglátja, hogy hosszú távon sokkal jövedelmezőbb, ha áttér egy modern digitális megoldásra.

Az emberi tévedés sok tekintetben drága mulatság, pedig elkerülni nem éppen űrtudomány.

A nagyvállalatok több 100 milliót veszítenek, mert munkavállalóik félreértik a cég politikáját, üzleti folyamatait, munka funkcióit vagy ezen 3 kombinációját. Az emberi tévedés sokszor észrevétlen marad napokig, hetekig, hónapokig, vagy akár évekig is, míg valódi problémát okozna.

A dolgozók munkahatékonysága egyszerűen növelhető elektronikus feladatlisták alkalmazásával. Vezesse a kollégákat a feladataik végrehajtásában sürgősség és fontosság megadásával! Digitális emlékeztető rendszer segítségével többé már nem fog kifutni a határidőkből és könnyen priorizálhatja az egyes feladatokat, valamint automatikus értesítéseket küldhet dolgozóinak.

Ön felelős a munkavállalók adatainak védelméért – de vajon mennyire biztonságosan tárolja azokat?

Ha rossz kezekbe kerülnek a személyes adatok, munkavállalói csalás áldozataivá válhatnak, vagy éppen cége szenvedi meg a következményeket. Sok helyen nem világosak a jogosultsági viszonyok, a munkavállalók nem tudják pontosan hatáskörüket.

A dossziékhoz való hozzáférést nehéz szabályozni, azonban az informatikai rendszerekben ez sokkal könnyebben leképezhető. A HR rendszerekben pontosan beállíthatóak a hatáskörök, a dolgozók csak a jogosultságuknak megfelelő adatokat láthatják és szerkeszthetik.

A jogszabályok, előírások és a Munka Törvénykönyve is folyamatosan változik. Sok vállalkozás számára nehézséget okoz ezzel lépést tartani, ezt mutatják a magas jogsértési ráták is. A munkaügyi bírságok 30 000 Ft-tól akár 20 000 000 Ft-ig is terjedhetnek, de a modern szoftvereket a szolgáltató folyamatosan frissíti a törvényi és jogszabályi változásoknak megfelelően, így megkönnyítve Ön és dolgozói munkáját is.

Tudta, hogy évente több mint 300 órát tölt a munkavállalói adatok kezelésével? Ez a HR szakemberek idejének átlagosan 14%-át jelenti. Nem tudná jobban hasznosítani az elvesztegetett időt?

Egy jó HR rendszer körülbelül havi 30 órányi munkát spórolhat meg, amit más stratégiailag fontos területekre invesztálhat. Központi adatnyilvántartás segítségével bármit elérhet néhány kattintással.

Elveszíti a tehetségeket, a túl hosszú toborzási és kiválasztási folyamat miatt...
Tudta, hogy a jelentkezők 47%-a azért utasítja vissza az állásajánlatot, mert már elfogadott egy másik munkalehetőséget?
 
A probléma a manuális toborzási folyamattal az, hogy nagyon lassú. Még, ha csak egyetlen munkakörbe felvételiztet is, időbe telik minden önéletrajzot átfutni, interjúkat szervezni, összevetni az eredményeket és ajánlatokat kiküldeni …

Ha átviszi a HR műveleteit egy integrált rendszerre, hozzáférést kap egy digitális toborzási felülethez. Ha javítani akarja kulcsmutatószámait, tehetségesebb embereket felvenni és versenyképes maradni akkor gyorsítania kell a folyamatait.

A manuális HR folyamatok a dolgozók elkötelezettségét is befolyásolják. Az elkötelezett munkavállaló akár 147%-kal hatékonyabban dolgozik.


Gondolja, hogy a munkavállalók hasznosnak érzik magukat, amikor papíralapú szabadságigényléseket töltenek ki és napokat kell várniuk, hogy azok elfogadásra kerüljenek? Olyan HR technológia bevezetése, amely lehetőséget nyújt a munkavállalóknak az adataik frissítésére, láthatják egy helyen túlóráikat, munkaidejüket és kezelhetik szabadságaikat, növeli az elkötelezettséget. Önkiszolgáló alkalmazás bevezetésével csökkenthető az adminisztráció, a papírfelhasználás, valamint a többszörös adatrögzítésből adódó hibák száma.

Másrészt, azok a HR menedzserek, akik minden idejüket az asztaluknál töltik, nincsenek a legjobb helyzetben ahhoz, hogy munkálkodjanak a munkahelyi kapcsolatok fejlesztésén. A HR rendszer kezeli az adatokat, biztosítva a HR menedzsernek, hogy legyen ideje az emberekre és a kapcsolatok fejlesztésére.

Miről is szólt ez az egész?

A digitális HR rendszerek nem végzik el a szó szoros értelmében a munkát Ön helyett. Azonban kétségtelenül rengeteg pénzt spórolnak meg összevetve a manuális HR táblázatokkal és papírokkal. Nem csupán idő megtakarításra gondolhatunk, sokkal többről van szó.

-    A digitalizálás lecsökkenti az emberi tévedéseket az ismétlődő, de fontos feladatok automatizálásával
-    A HR technológia segít biztonságban tartani és védeni a munkavállalók adatait, valamint betartani a jogszabályokat így kiküszöbölhetőek a pénzbüntetések
-    Néhány feladat automatizálásával más stratégiai feladatokra több idő jut
-    A gyors toborzási és kiválasztási folyamat csökkenti a rossz felvételek miatti költségeket és segít a legjobbak megtalálásában
-    A munkavállalók aktív bevonása a HR rendszer használatába növeli az elkötelezettséget
-    Az adminisztrációhoz szükséges létszám csökkenése révén a HR feladatok elektronikussá tétele hamar megtérül

A manuális HR adatbázisok és papíralapú dokumentumok lehúzzák a hatékonyságot és visszatartják a fejlődést. Ne hagyja, hogy az adminisztráció vegye el a szakmai munkától az időt!

Böngésszen weboldalunkon is és gyűjtsön információt integrált moduláris HR rendszerünkről. Csak egy kattintás: www.hrmaster.hu

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése