2015. december 14., hétfő

Az 5 legfontosabb tényező a HR szoftver kiválasztásakor!

Ezeket vegye figyelembe az új szoftvere kiválasztásakor!

A technológia rohamos fejlődésével nemcsak a mindennapi életünk, de a munkavégzés is jelentős változásokon megy keresztül. Egyre inkább jellemző, hogy a HR szakemberek a humán erőforrás területén is új technológiai megoldásokat alkalmaznak, amely a HR szakma átalakulását eredményezi.



A HR szoftver az egyik legkiválóbb eszköz a humán erőforrással foglalkozó munkatársak kezében, amellyel a személyügyi és munkaügyi adatok, információk átláthatóbban kezelhetőek, továbbá a kapcsolódó feladatok – toborzás-kiválasztás, cafeteria menedzsment, munkavállalók képzése stb. – ellátása egy komplett rendszerben megoldható.

A HR szoftverek széles választéka közül válogathatunk, amely megnehezíti a döntés meghozatalát…

Nézzünk néhány szempontot, amelyet nem hagyhatunk figyelmen kívül a HR szoftver beszerzésekor!

Egyedi igények vagy dobozos megoldás

Egy alkalmazás akkor működik igazán megfelelően, ha testre szabottan támogatja a felhasználókat és a vállalat folyamatait. Cége folyamatainak, tevékenységeinek átvilágítása éppen ezért nem elhanyagolható, amennyiben egyedi igényeket kielégítő megoldást szeretne kiépíteni vállalatánál!

Felhőalapú szoftverek

Napjainkban, amikor a rugalmas munkavégzés egyre nagyobb teret hódít nem is kérdés, hogy a felhőalapú rendszerek biztosítják a legkiválóbb megoldást. A munkavégzés tértől és időtől független, így a feladatok ellátása nem jelent problémát sem utazás közben, sem egy kávézóban, vagy akár otthonról… A megfelelő internetes böngészővel a világ bármely pontjáról elvégezheti munkáját rugalmasan, önálló időbeosztással.

Adatbiztonság, jogosultságkezelés

A felhőalapú rendszerek térhódításával egyidejűleg megjelent az adatbiztonság kérdése is. Nap, mint nap bizalmas információk és adatok futnak át a kezünk alatt, amelyek biztonságos nyilvántartása és vezetése igencsak nagy figyelmet igényel. Egy-egy rossz kézbe jutott szenzitív adat kellemetlen helyzeteket, akár még többlet költségeket is eredményezhet. A HR rendszer kiválasztásánál ezért nem elhanyagolható a jogosultságkezelési funkció megléte, amely segítségével minden munkavállaló csak a saját hatáskörének megfelelő tartalmakat érheti el.

Adatmigráció

A vállalatunknál évek vagy akár évtizedek alatt összegyűlt információkat, adatokat természetesen nem tehetjük félre egy új rendszer bevezetésekor. Éppen ezért az egyik legjelentősebb szempont az új szoftverek kiválasztásakor a már meglévő adatainak új rendszerbe történő teljes körű importálásának lehetősége. Ha ez adott a munka gördülékenyen folytatódhat egy innovatív és új felhasználóbarát felületen…

Havidíjas konstrukció vagy nagy összegű beruházás

Kimondva, kimondatlanul az egyik legfontosabb kérdés a HR rendszer kiválasztásakor, hogy milyen összeget szeretnénk áldozni az újításra. Mindenképpen körültekintőnek kell lennünk és mérlegelni a lehetséges alternatívákat a pénzügyi körülményeink figyelembevételével. A webes megoldások egyik pénzügyi előnye, hogy beruházásmentes megoldást nyújtanak, így nem szükséges egyszerre nagyobb összeget áldozni új szerverre és hardverre. Ez azt jelenti, hogy kisebb költségvetésből is könnyen gazdálkodhat, hiszen alkalmazhatja a rendszert szolgáltatásként havidíjas konstrukció formájában. Természetesen dönthet a beruházás mellett is és megvásárolhatja a rendszert saját alkalmazásként is.

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése