2017. augusztus 11., péntek

5 Előítélet a HR szoftverekkel kapcsolatban


Változtatáson töri fejét? Modernizálná személyügyi folyamatait, de fenntartásai vannak a HR szoftverekkel kapcsolatban?

Gyakran hallja a következő előítéleteket és nem tud dönteni? Segítünk eloszlatni az ezzel kapcsolatos kételyeit!




  • A HR szoftverek feleslegesek a kisebb létszámú vállalkozásoknál
  • A HR szoftver csökkenti a cégben betöltött szerepem fontosságát
  • A HR szoftver csak még több munkát csinál nekünk
  • A HR szoftver túl költséges az én kisvállalkozásomnak
  • A HR szoftver megköveteli, hogy mindenkinek saját számítógépe legyen

Ezek valóban megfontolandó indokok. De vajon igazak is?

Ha vakon hiszünk ezekben az előítéletekben, nagy valószínűséggel visszatartjuk a vállalatunkat a fejlődésben. Mi igyekszünk Önt támogatni a jó és megalapozott döntés meghozatalában és ebben a bejegyzésben végigveszünk néhányat részletesen a sztereotípiák közül. Ha továbbra is kitart a fenntartásai mellett, akkor legalább minden eshetőséget mérlegelve döntött.

1. ,,A HR szoftverek feleslegesek a kisebb létszámú vállalkozásoknál’’

Csupán néhány embert foglalkoztat? Nem kell sok szabadságolással foglalkoznia? Egy kezén meg tudja számolni a távolléteket és a közeljövőben nem szükséges senkit felvennie? Ugyan miért is lenne szüksége szoftveres támogatásra…

Kisvállalkozásként sokan valószínűleg még nem készek egy 360 fokos teljesítményértékelésre vagy szoftverrel támogatott bértervezésre. Azonban a HR szoftverek előnyei túlmutatnak az adatgyűjtésen és adatfeldolgozáson és a magas fokú elkötelezettségi kezdeményezéseken. Valójában, kisvállalkozásként a HR szoftverek segítenek a növekedésben és fejlődésben, terelgetve a vállalatot a munkavállalói jogszabályok, törvények és a legjobb HR gyakorlatok bonyolult aknamezején.

Nem elég nagy a cége ahhoz, hogy felvegyen egy dedikált HR menedzsert?
Mi biztosíthatná tehát jobban azt, hogy a jó úton jár és a megfelelő folyamatokat végzi, mint egy könnyen kezelhető felhő alapú HR rendszer? Emlékeztetők, figyelmeztetések, tippek, útmutatások és folyamatvarázslók - mind egy jó, kisvállalkozásokra szabott HR rendszer részét képezik.

Ha nem szeretne attól rettegni, hogy mivel nincs ideje a jogszabályokat bújni, megbüntetik a munkaügyi ellenőrzéseken, a legegyszerűbb ennek ellenőrzését a rendszeresen frissített webes munkaidő nyilvántartásokra bízni. Ráadásul még a szabadságok is áttekinthetőbbé válnak, így nem decemberben kell azon gondolkodni, hogy adjuk ki a felhalmozódott napokat.

2. ,,A HR szoftver csökkenti a cégben betöltött szerepem fontosságát’’

Valamilyen oknál fogva számos humán erőforrás területen dolgozó úgy véli, hogy egy HR rendszer teljesen pótolni tudja a munkáját. Ez nem is állhatna messzebb a valóságtól!

A HR szoftverek nem végzik el a munkát Ön helyett. Inkább még jobbá teszik Önt abban, amit csinál. Az biztos, hogy kevesebb időt fog eltölteni a szabadságolással és a táblázatok feltöltésével. Azonban hamar ráébred majd, hogy más, sokkal fontosabb feladatokkal tudja ezt a felszabaduló időt kitölteni.

Például egy jó rendszer lehetőséget ad a munkaerővel kapcsolatos összefüggések feltárására. Felhasználhatja ezt az információt jobb felvételi döntésekhez, a munkatársak elkötelezettségének növelésére és a termelékenység fokozására. Többet foglalkozhat az emberrel, aki cége legfontosabb és legdrágább erőforrása.

A HR szoftver nem csökkenti a szerepe fontosságát, hanem valójában még nélkülözhetetlenebbé teszi Önt.

3. ,,A HR szoftver csak még több munkát csinál nekünk’’



Néhány vállalat azért kerüli a HR szoftvereket, mert úgy gondolják, hogy csak egy újabb nyűgöt jelent majd a HR és informatikai részlegeiknek.

A szoftver bevezetése mindenképp igényel némi extra erőfeszítést. De amint ez a fázis befejeződik, a HR szoftver csökkenti a munkaterhelést és hatékonyabbá teszi a vállalatot. Emellett egy jó szoftverszolgáltató komoly segítséget is nyújt a rendszer bevezetésénél. Egy jó HR rendszer használata pedig innentől kezdve gyerekjáték!

Egy felhő alap megoldással cégének pedig semmilyen informatikai jellegű feladata nem merül fel, a szállító mindent megold. Sem új számítógépek, sem szaktudás nem szükséges.

4. ,,A HR szoftver túl költséges az én kisvállalkozásomnak’’


Hagyományosan bármilyen típusú vállalati szoftver megvásárlása egy vagyonba került. Ennek oka, hogy a hagyományos rendszereket úgy tervezték, hogy helyi infrastruktúrára telepítsék és vezessék be, és legtöbbször nagyvállalatokra, multinacionális cégekre szabták ezeket.

Manapság a HR szoftverek használatának költsége pár ezer forint is lehet havonta, a csomagtól és kívánt funkcióktól függően. A szolgáltatók egyre lejjebb viszik a HR szoftverek árait és egyre több megoldást kínálnak, így még a legkisebb start up-ok is megengedhetik maguknak a rendszer bevezetését.

Az árazás rugalmas, felhasználószám alapú, így a szoftver együtt nő cégével. Senki után nem fizet feleslegesen.

5. ,,A HR szoftver megköveteli, hogy mindenkinek saját számítógépe legyen’’


És újra egy előítélet, ami a régi idők hagyományos vállalati rendszereiből indul ki – vagyis, hogy helyi infrastruktúrára telepítik a HR rendszert. Mivel a legmodernebb HR szoftver felhőben működik, már nincs szükségünk számítógépes hálózatra a működtetéshez.

A legújabb felhő alapú HR rendszerek használhatók laptopokon, asztali számítógépeken, tableteken és okostelefonokon is. Ez azt jelenti, hogy a munkavállaló interneten keresztül bárhonnan el tudja érni a rendszert anélkül, hogy bármilyen szoftver is telepítésre került volna a munkaeszközére.


Kiváncsi, hogy a HrMaster szoftver milyen egyedi megoldásokat kínál? Böngésszen weboldalunkon www.hrmaster.hu és gyűjtsön információt integrált moduláris HR rendszerünkről.

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése