2016. május 24., kedd

Kíváncsi, milyen előnyökkel jár az e-learning?

6 ok, amiért érdemes elektronikus képzéseket alkalmazni vállalatában

Az e-learning rendkívül népszerű napjainkban, és nem véletlenül. Egyre több vállalat fektet elektronikus képzésekbe az online tréningek számos előnyének köszönhetően, időt, pénzt és energiát megtakarítva.



Íme 6 ok, amiért érdemes vállalatában online képzéseket alkalmaznia:

1. Költséghatékonyság: idő- és pénzmegtakarítás

Egy elektronikus képzési rendszer alkalmazásával jelentősen csökkentheti költségeit, melyek egy normál tréninggel járnak együtt – többek között az utazási költségeket, a nyomtatott tananyaggal járó költségeket, a helyszín-, illetve az ellátás költségeit.

Ahogy az e-learning egyre népszerűbb lesz a dolgozók képzése során, a felhőalapú e-learning rendszerek is egyre inkább meghatározó tényezőkké válnak azon vállalatok életében, melyek költséghatékony és rugalmas képzési módszereket szeretnének kínálni munkavállalóiknak.

2. Fokozott teljesítmény és termelékenység

Az emberek minden területen a fejlődést keresik. Az online képzések lehetőséget teremtenek a dolgozóknak, hogy a lehető leggyorsabban képbe kerüljenek az új módszereket illetően. Az e-learning rendszerek segítségével a munkavállalók bárhol és bármikor részt vehetnek képzéseikben, ezáltal értékes időt megtakarítva, melyet más munkára is fordíthatnak, így növelve teljesítményüket, és produktivitásukat.

3. Rendszeres visszajelzés

A dolgozók valós idejű visszajelzést kaphatnak elektronikus oktatásuk során. Ebből kifolyólag, mivel mindenki online kapcsolatban van mindenkivel, a menedzsment is naprakész elemzést kaphat a képzések menetéről, illetve nyomon követhetik dolgozóik fejlődését külön-külön is. Még egy előny a menedzsment számára, hogy a tanfolyamok nem igényelnek kézi értékelést, a rendszer automatikusan javít és értékel az előre megadott helyes válaszok alapján.

4. Egyszerűbb hozzáférés az információhoz

Mivel az e-learning anyagok online tárolódnak, a dolgozók bármikor hozzáférhetnek a forrásokhoz, amikor kérdésük van, vagy problémába ütköznek.

5. Továbbfejlesztett adatmegőrzés

Az e-learning lehetőséget ad a vállalatoknak, hogy szórakoztató és izgalmas oktatási anyagokat készíthessenek videók, interaktív bemutatók, akár játékok segítségével. Ezen érdekes kurzusok során a dolgozók jobb eredményeket produkálhatnak, mivel több információt tudnak elraktározni az oktatás során.

6. Személyre szabott tanulás

Nem vagyunk egyformák, ezáltal tanulási módszereink is különböznek. Bár a tananyag mindenki számára ugyanaz, az e-learning lehetőséget ad a dolgozóknak, hogy saját ritmusuk szerint tanulhassanak, valamint az e-learning rugalmassága által a felhasználók a tanulásukat lehető legjobban elősegítő környezetben végezhetik el képzéseiket.

Amint láthatjuk, az online képzések rengeteg előnnyel járnak. Az e-learning segíti a vállatokat, hogy magasabb szintű, hatékonyabb képzéseket nyújthassanak dolgozóiknak kedvező áron. Ha a munkavállalók élvezik a tréningeket, ez az elkötelezettség a munkájuk többi területére is kiterjed.

Használja ki a modern, elektronikus oktatás előnyeit, tartson lépést a technológia fejlődésével! A hrMaster e-learning rendszermodul segítséget nyújt Önnek, hogy jelentős költséget takarítson meg a vállalati képzések lebonyolításakor. Kattintson weboldalunkra a részletekért!

  • A cikk inspirációja - Dr. Travis Bradberry: 9 Things That Make Good Employees Quit -  www.huffingtonpost.com

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése