2015. november 10., kedd

Oldja meg a HR terület legjelentősebb kihívásait!

Bemutatjuk a legjobb megoldásokat HR területen!

A humán erőforrással foglalkozó munkatársak igen széleskörű feladatlistával rendelkeznek, amelynek ellátásakor számos jogszabályt, törvényt kell szem előtt tartaniuk. Az olykor szoros határidők azonban megkövetelik a munka hatékony és gyors ellátását.


Az alábbiakban több olyan HR területtel kapcsolatos kérdést is összegyűjtöttünk, amelyek adminisztratív tevékenységei, bonyolult folyamatai olykor gátolják a gördülékeny munkavégzést…

Oldja meg egyszerűen ezeket a problémákat, ismerje meg a leghatékonyabb megoldást!

Aggódik a munkaügyi nyilvántartás nem megfelelő vezetésén?

A munkáltatók egyik legfontosabb adminisztratív kötelezettsége a munkaügyi nyilvántartás vezetése. A munkaügyi nyilvántartás vezetésével kapcsolatos jogszabályoknak való megfelelést a Munka Törvénykönyve szabályozza, mely szerint a munkáltató a munkavállalótól csak olyan nyilatkozat megtétele vagy adat közlését kérheti, amely a munkavállaló személyiségi jogát nem sérti és a munkaviszony létesítése, teljesítése vagy megszűnése szempontjából lényeges.

Cafeteria biztosítása a motivált munkavállalókért?

A béren kívüli juttatás, mint pl.: étkezési utalvány, üdülési csekk stb. az egyik legalkalmasabb eszköz a munkavállalók motiválására. Ennek költséghatékony kiépítésekor azonban nagy figyelmet kell fordítani a jogszabályi változásokra, amely 2015-ben is számos változáson megy keresztül.

Tehetséges munkavállalók felkutatása és megtartása?

A teljesítményértékelés sokszor ütközik olyan nehézségekbe, mint a szubjektivitás, a személyes kapcsolatok befolyása. Ennek kiszűrésére mindenképpen kiemelt figyelmet kell fordítani, hiszen a vállalat sikerének kulcsa a képzett, és tehetséges dolgozókban rejlik. Egy megfelelő teljesítményértékelő rendszer működtetése középpontba helyezi az egyéni fejlődést a vállalati és az egyéni célok megvalósításával összhangban.

Problémába ütközik az alkalmazottak beosztástervezésekor?

A normál munkarendtől eltérő munkarendbe dolgozó alkalmazottak beosztásának, tehát munkaidejének, pihenőidejének, illetve túlóráinak megtervezésekor és nyomon követésekor sokszor ütközhet nehézségekbe. Ezek nem megfelelő rögzítése pedig a humán erőforrás hatékony kihasználtságát is jelentősen befolyásolhatja.

Gondolt már arra, hogyan tehetné naprakésszé munkavállalói tudását?

Az élethosszig tartó tanulás napjainkban igen gyakran használt kifejezés, hiszen a dolgozók naprakész tudása az üzleti siker kulcsa. A mindennapi feladatvégzés során azonban a munkavállalók tanulásra való motiválása, illetve a mindenki számára megfelelő tanulást elősegítő eszköz/csatorna megtalálása, továbbá a vállalat költséghatékonysági szempontjainak figyelembevétele sokszor kihívást jelenthet.

Került már olyan helyzetbe, hogy pillanatok alatt komplett jelentésre, riportra volt szüksége?

A menedzsmentnek való azonnali riportálás sokszor vesz el meglehetősen sok időt és energiát a határidős feladatok közepette. A kapkodás és bosszankodás során pedig alkalomadtán becsúszhatnak az emberi figyelmetlenségből adódó hibák, amelyek akár az eredményes stratégiai döntéseket is befolyásolhatják.

Kihívást jelent a fiatal tehetséges munkavállalók megtalálása és megszerzése?

A fiatal tehetségek felkutatásában és megszerzésében egyre inkább újabb trendek kerülnek előtérbe. A HR kiemelt feladata azonban az utánpótlás megfelelő biztosítása, az új toborzási csatornák, mint pl.: a közösségi média hatékony kihasználása, illetve a toborzás költségeinek minimálisra szűkítése.

Tudja Ön, hogy mennyire elégedettek munkavállalói, és hogy, miért is fontos ez?

Munkavállalói elégedettségét és elkötelezettséget számos tényező befolyásolhatja, így pl.: a munka jellege, monotonitása, a vezető stílusa, a bérezés, az előrejutási lehetőségek, illetve a munkacsoport is. Ezek mind-mind szoros kapcsolatban állnak a munka hatékonyságával, a vállalat jó hírnevének terjesztésével, a vállalati célok elérésével. Éppen ezért a munkavállalói elégedettség felmérés lefolytatása kiemelt feladatként jelenik meg a humán erőforrás területén.

Felejtse el a HR területen felmerülő kihívásokat! Ismerkedjen meg a MEGOLDÁSSAL, az integrált hrMaster HR rendszerünkkel, amely a leginnovatívabb megoldásokat kínálja a HR folyamatai során, teljes mértékben papírmentesen!



Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése